Lees het verhaal
van Coelembier

Waar het verhaal van Coelembier in 1959 is begonnen als ambachtelijke schrijnwerkerij, bieden we vandaag als producent en plaatser van maatmeubilair een meervoud van diensten aan voor residentiële en commerciële projecten. Door de noden van de klant steeds centraal te zetten, nemen onze projectleiders ook de coördinatie van het volledige bouwproces op zich en zorgt onze facilitaire service 24/7 voor een optimale staat van elk kantoorgebouw in ons beheer.

Samen met hun 35-koppige team staan zaakvoerders Amaury Vanparys en Anthony Tombeur voor ambacht en nazorg, resulterend in een onberispelijke afwerking, opvolging en service.

Hires Coelembier WAL3855

Maatwerk
en meer

Met onze jarenlange opgebouwde vakkennis, onze gedrevenheid om mee te denken met onze klanten, en onze focus op automatisatie en ontwikkeling, streeft ons team ernaar om elke opdracht tot in de puntjes uit te voeren. Onze tekenaars en projectleiders volgen jouw project zelf op, hetgeen resulteert in efficiënte communicatie en een duidelijk overzicht over elk project. Van eenvoudig schrijnwerk tot creatieve designs: wij drukken onze kwaliteitsstempel op elk commercieel of residentieel project.

meer over maatwerk

Bouwcoördinatie

Coelembier zet de noden van de klant steeds centraal en focust op een zo compleet mogelijke ondersteuning van de architecten en bouwheren. Doorheen de jaren resulteerde deze klantgerichte aanpak in de oprichting van een afdeling bouwcoördinatie.

meer over bouwcoördinatie

Facility

Met ons facility team willen we een flexibele oplossing bieden aan klanten die hun netwerk van winkels, horecazaken of kantoren 24/7 in optimale staat willen houden.

meer over facility

De geschiedenis
van Coelembier

1959

Eric Coelembier richt de eenmanszaak Mekanieke Meubel & Schrijnwerkerij op, gevestigd in een klein atelier van slechts 44m². Naast het leveren van maatstukken en werkbladen voor de keukenindustrie, bestond de hoofdactiviteit voornamelijk uit het plaatsen van keukens en badkamers. Langzaam maar zeker richtte de aandacht zich echter op de inrichting van bank- en verzekeringskantoren.

1982

Het bedrijf wordt omgevormd tot Kantoor- en Binnenhuisinrichtingen E. Coelembier & C° en breidt haar activiteiten uit naar commerciële en residentiële projecten, hetgeen tot op vandaag het geval is.

1986

Om de productie van maatmeubilair zoveel mogelijk in eigen beheer te hebben, wordt de nieuwe firma Decopress opgericht. Er wordt geïnvesteerd in een lakcabine, fineervoegmachine en platenpers. Deze zorgen voor de rechtstreekse toelevering en productie van halffabricaten, en garanderen de kwaliteit en continuïteit van het bedrijf.

1989

We verhuizen naar de Vijverhoek in Kuurne, gelegen in het bedrijvenpark Kortrijk-Noord.

1994

Totaalinrichting en Meubilering Coelembier & Decock, op dat moment de naam van ons bedrijf, bestaat uit een werkplaats van 4.500m2 en is 30 medewerkers sterk.

2000

Francis Coelembier, zoon van oprichter Eric Coelembier, treedt in de voetsporen van zijn vader en ontfermt zich over het commerciële en technische luik van het bedrijf.

2004

Uit onze aandacht voor de nazorg van onze projecten, ontstaat onze facility dienst. Ons ervaren facility team is van alle markten thuis en zorgt voor een permanent werkcomfort.

2013

Het bedrijf wordt overgenomen door ondernemer-investeerder Jan Ide, en stelt 2 nieuwe zaakvoerders aan: Amaury Vanparys en Anthony Tombeur.

2016

Coelembier neemt voor het eerst deel aan de Biënnale Interieur in Kortrijk.

2022

Ondernemer-investeerder Jan Dejonghe neemt het bedrijf over van Jan Ide. Later op het jaar, kondigt hij de overname aan van sectorgenoot De Tender uit Belsele.

Banner 5

Troeven van Coelembier

Alles in eigen
huis gemaakt

Al uw meubelpanelen worden in ons atelier in Kuurne verwerkt door een team dat gepassioneerd is voor hun vak. Fineer, lak, laminaat of solid surface: wij staan zelf in voor de perfecte afwerking van jouw maat-meubilair. Dankzij onze eigen lakkerij, garanderen we het beste resultaat op het vlak van lak-, beits- of verniswerk.

vraag een offerte aan
Hires Coelembier WAL3486

Modern en volledig uitgerust machinepark

Alle maatwerk wordt bij ons in huis door onze ervaren ambachtsmannen geproduceerd. Met behulp van ons state-of-the-art machinepark kunnen we efficiënt werken en de hoogst mogelijke afwerkingsgraad garanderen voor elk project.

contacteer ons
Hires Coelembier WAL3525

Oog voor nazorg

Gewapend met stevige kennis en ervaring volgen wij iedere fase van jouw bouwproject tot in het kleinste detail op, zowel op vlak van techniek als afwerkingsgraad.

Op die manier garanderen we een vlotte oplevering en een duurzaam resultaat.

onze realisaties
Hires Coelembier WAL3187